logo

Primul

Consilier

Guvernamental

AI

guvern
aion

Un proiect al comunității de tehnologie și al centrelor de cercetare românești

Împreună punem

AI în ION.

ION este o inițiativă tehnologică și de cercetare dezvoltată pro bono de către experți în inteligența artificială din România, în colaborare cu cei mai buni cercetători și profesori români din domeniu. ION va reprezenta veriga lipsă a comunicării în timp real dintre cetățeni și guvernanți, un sistem care va folosi inteligența artificială pentru a capta rapid și automat părerile românilor de pretutindeni, pentru a-i ajuta să se facă auziți.

logos

Consiliu Tehnic

i
Prof. Dr. Nicu Sebe
i

Prof. Dr. Nicu Sebe

Profesor Universitar AI și Computer Science la Universitatea din Trento și Head of AI în cadrul Humans.ai

Nicu Sebe este profesor în Informatică la Universitatea din Trento, Italia, unde este directorul Departamentului de Inginerie Informațională și Informatică. Având 25 de ani de experiență în cercetare în Machine Learning și Computer Science, Nicu Sebe coordonează echipa de cercetare a universității în arii precum multimedia information retrieval și interacțiunea om-computer în ceea ce privește aplicațiile de computer vision, făcând parte și din Comitetul de etică a cercetării. Activitatea de cercetare abordează problema perceperii și înțelegerii acțiunilor și intențiilor interactive ale utilizatorilor pentru realizarea interacțiunii multimodale om-calculator în medii naturale. Astfel, principalul accent al cercetării este pe modele multimodale de interacțiune om-calculator din observații multi-senzoriale. Cercetarea efectuată până acum s-a adresat domeniului analizei comportamentului utilizatorului (de exemplu: expresii faciale, poziția corpului și a capului, urmărirea ochilor etc.), precum și recunoașterea bimodală a emoțiilor din expresii faciale și informații audio. Un alt aspect important este analiza tehnicilor de regăsire a informațiilor multimedia pentru extragerea informațiilor afective din datele multimedia (de exemplu, filme).

Referințe științifice

34394

i
Prof. Dr. Marius Leordeanu
i

Prof. Dr. Marius Leordeanu

Profesor la Universitatea Politehnica din București și Cercetător Științific la Institutul de Matematică "Simion Stoilow" al Academiei Române

Marius Leordeanu este Profesor Universitar la Universitatea Politehnica din București și Cercetător Științific la Institutul de Matematica "Simion Stoilow" al Academiei Române. Prof. Leordeanu a obținut în 2009 doctoratul în Robotica la Carnegie Mellon University (USA) și Bachelor's Degrees in Matematică si Informatică la City University of New York (2003). La Universitatea Politehnică din București, Marius Leordeanu a introdus pentru prima data, în 2015, cursurile de Vedere Computațională (Computer Vision) și de Robotică, în cadrul Programului de Master în AI de la Departamentul de Calculatoare. Tot acolo, el conduce un grup de cercetare în Inteligență Artificială, Vedere Computațională și Robotică, cu numeroase lucrări publicate la nivel de top internațional. Prof. Leordeanu a câștigat numeroase granturi de cercetare și premii la nivel național și internațional, printre care este și prestigiosul Premiu "Grigore Moisil" în Matematică acordat de Academia Română (2014).

Referințe științifice

7460

i
Prof. Dr. Radu Ionescu
i

Prof. Dr. Radu Ionescu

Profesor Universitar la Facultatea de Matematică și Computer Science de la Universitatea din București

Radu Ionescu este profesor la Universitatea din București și co-fondator la SecurifAI. A terminat doctoratul la Universitatea din București în 2013. A primit Premiul 2014 pentru Cercetare Doctorală Remarcabilă în domeniul Informaticii de la Asociația Română Ad Astra. Interesele sale de cercetare includ învățarea automată, extragerea textului, viziunea computerizată, procesarea imaginilor și biologia computațională. A publicat peste 110 articole la conferințe și reviste internaționale evaluate de colegi și o monografie de cercetare cu Springer. A primit „Caianiello Best Young Paper Award” la ICIAP 2013 pentru lucrarea intitulată „Kernels for Visual Words Histograms”. A primit și Premiul „Tineri Cercetători în Știință și Inginerie” acordat de prof. Rada Mihalcea pentru tinerii cercetători români din toate domeniile științifice și „Premiul Danubius Young Scientist 2018 pentru România” acordat de Ministerul Federal Austriac al Educației, Științei și Cercetării. Împreună cu alți coautori, a obținut clasamente bune la mai multe competiții internaționale: locul 4 în Facial Expression Recognition Challenge a WREPL 2013, locul 3 în NLI Shared Task of BEA-8 2013, locul 2 în ADI Shared Task of VarDial 2016, locul 1 în ADI Shared Task al VarDial 2017, locul 1 în NLI Shared Task al BEA-12 2017, locul 1 în ADI Shared Task of VarDial 2018.

Referințe științifice

4517

i
Dr. Răzvan Costin
i

Dr. Răzvan Costin

Doctor în Cibernetică și Statistică și Co-Fondator Prodigy IT Solutions, Starfish, Star Chain, Typeqast și Deb0x

Răzvan Costin este un antreprenor român dedicat inovației în domeniul IT&C. După obținerea titlului de doctor în Cibernetică și Statistică (2013), și-a început cariera de cercetător, lucrând atât la Universtitatea Babes Bolyai cât și la Universität Wien. Pe parcursul școlii doctorale, a avut ocazia să lucreze cu dl. Prof. Dr. Stefan Nitchi, cel care l-a ajutat să se formeze profesional atât ca cercetător, cât și ca inginer. În anul 2012 Răzvan Costin și-a început cariera de programator, iar până în anul 2018 a urcat toate treptele specifice domeniului IT (de la programator junior la CTO). În 2018 a decis să fondeze prima lui companie Prodigy IT Solutions, iar în decursul a 5 ani a mai creat 4 companii sub umbrela Home of Prodigies. În acest moment companiile lucrează cu clienți de renume mondial și operează 4 produse incubate în totalitate în ecosistemul creat.

plus500

Programatori și cercetători au aplicat
să intre in echipa ION

Produs, Web, Comunicare și Suport

guvern

Făcut de oameni pentru oameni

Pro-bono.